Yaylaya Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor

Trabzon’da Vakfıkebir ilçesindeki Baliya Tepesinde 810 dönümlük araziye organize sanayi bölgesi kuruluyor…

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesindeki Baliya Tepesi’ne inşa edilmek istenen Organize Sanayi Bölgesi tartışma yarattı. Toplam 65 sanayi tesisi için parselasyon çalışması yapılan 810 dönümlük organize sanayinde rafine petrol ürünlerinden kok kömürüne, kimyasal ve metal ürünlerden kauçuk ve plastiğe kadar birçok alanda üretim yapması planlanan tesislere yönelik arazi tahsisleri için ön başvuruların alınmaya başladığı açıklandı. İmar planlarının onaylandığı belirtilen organize sanayi bölgesinde inceleme yapan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, kurulması planlanan sanayi bölgesi için 25 metre genişliğinde otoyol yapılacağını da belirtti. Yayla niteliğindeki araziye kurulacak olan organize sanayinin Doğu Karadeniz’deki benzerleri arasında en düz alana sahip olduğunu dile getiren Balta, “Tüm yatırımcılarımızın organize sanayi bölgemizi görmeye ve yatırım yapmaya davet ediyorum” dedi.

PETROLDEN KİMYAYA, PLASTİKTEN KÖMÜRE ÜRETİM İÇİN ÖN BAŞVURU

Organize sanayi bölgesinde çevre kirliliği oluşturmayan üretimlerin yapılacağını savunan Belediye Başkanı Balta’nın kurulması düşünülen tesislerin içeriğiyle ilgili verdiği bilgiler ise kafaları karıştırdı. Organize sanayinde gıda ürünleri, içecek, tütün ürünleri, tekstil, giyim ve deri ürünlerin imalatı yapılması planlandığını belirten Belediye Başkanı Balta, ön başvuru için belirlenen diğer sektörleri ise şöyle sıraladı: “Ağaç-ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı, kağıt ve kağıt ürünleri imalatı, kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılması, kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı, kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı, temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı, diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı, ana metal sanayi, fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bilgisayar- elektronik ve optik ürünlerin imalatı, elektrikli teçhizat imalatı, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, motorlu kara taşıtı, treyler ve yarı treyler imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı, mobilya imalatı, makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı gibi sektörler başta olmak üzere arsa tahsisi için ön başvurular alınmaya başlanmıştır.

Yeni bağlantı yolu ile 6 kilometre uzunluğunda olan mevcut yol 4,5 kilometreye düşürülecek. Karadeniz sahil yolundan giriş yapılacak olan yeni yol; 25 metre genişliğinde, çift gidiş, çift geliş olarak olacak şekilde planlanıyor

9.07.2018

Diğer Yazılar