Hidroelektrik Santrali (HES) projelerinin ilk girdiği vadilerden biri olan Rize Çayeli Senoz Vadisi’nden gençler, vadilerindeki tahribatı kamuoyuna duyurmak için 2009 yılının kasım ayında Üsküdar’da bulunan Karadeniz Elektrik A.Ş önünde eylem yapar. Eylemde Karadenizliler ve bir çok ekoloji grubu bulunmaktadır.
Eylemin değerlendirilmesinde Karadeniz‘de sürdürülen talan ve rant projelerine karşı ulaşılabilen her alanda özellikle büyük şehirlerde mücadelenin yükseltilmesi ve sesinin duyulur hale getirilmesi noktasında karar verildi. Bu amaçla 25 Aralık 2009 tarihinde yapılan anonim bir çağrıyla 1.Karadeniz Formu toplandı. Bu forumda büyük çoğunluğu Karadenizli olan insanlar, Karadeniz İsyandadır Platformu’nun kurulmasına karar verdiler.
Karadeniz İsyandadır Platformu, konuyla doğrudan ilgili ve duyarlı bireylerin bileşiminden oluşan bir platformdur. Kolektif şekilde karar alır. Çalışma şekli gönüllülerden oluşur.
Genel olarak Karadeniz’in özel bir eko-sistemler topluluğunu barındırdığının farkındalığıyla hareketle doğal yaşamın korunmasını sağlamak amacıyla tüm yıkıcı, yok edici, kirletici ekonomik ve kültürel faaliyetlere karşı çıkar. Tahribatların durdurulmasına yönelik çaba sarf eder.
Platform; iktidara karşı duruşunun referansı ne olursa olsun ekolojik yıkıma karşı verilen doğa ve yaşam mücadelesinde tarafını doğadan yana belirleyen tüm kesimlerin ortak hareketinin zorunlu bir ihtiyaç olduğunu düşünür ve buna göre hareket eder.