Altıntepe Madencilik Kapasite Artışı İstiyor

Ordu’nun Fatsa ilçesi Bahçeler Köyü mevkiinde Altıntepe Madencilik tarafından işletilen maden sahasında, Altın Ocağı Kapasite Artışı için ÇED süreci başlatıldı. Ordu Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sitesinde yapılan duyuruda proje ile ilgili olarak Ordu Valiliğine sunulan tanıtım dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 17. maddesi doğrultusunda incelenerek uygun bulunduğu ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlatıldığı belirtilmektedir.

Başvuru dosyası için TIKLAYIN

2013 yılı itibariyle ÇED olumlu raporu alınan 2 ocakta rezervin bitecek olması nedeniyle ocak alanlarının genişletilmesi için şirket valiliğe başvuruda bulundu. Verilen raporda  planlanan kapasite artışının yalnızca ocak alanlarının genişletilmesi konusunu içermekte olduğu, ocak üretim kapasitesinde herhangi bir artış gerçekleştirilmeyeceği ve ocakta patlatma işlemi gerçekleştirilmeyeceği belirtildi.

Rapordaki Bazı ayrıntılarsa şöyle
İş bu proje kapsamında planlanan kapasite artışı yalnızca ocak alanlarının genişletilmesi konusunu içermekte olup, ocak üretim kapasitesinde herhangi bir artış gerçekleştirilmeyecektir. Proje kapsamında iki adet ocak alanı (ÇED Olumlu kararına esas ÇED alanı kuzeyi ve güneydoğusu) eklenmesi planlanmaktadır. İş bu rapora konu altın ocağında patlatma işlemi gerçekleştirilmeyecektir. Genişletme kapsamında ilave edilecek ocak alanları 19438 ruhsat numaralı saha dahilinde yer almakta olup, iş bu proje kapsamında bu ruhsat alanı üzerinden açıklamalar yapılmıştır.

ÇED Olumlu kararına esas gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında mevcut ocak alanlarında rezervin sonlanacak olması ve yeni rezerv ihtiyacından dolayı sahada yapılan rezerv geliştirme çalışmaları neticesinde genişletme talep edilen ocak alanlarında rezerv tespit edilmiştir. İş bu proje kapsamında belirlenen ÇED alanı 24,86 ha olup, bu alan içerisinde yalnızca planlanan ocak alanları yer alacaktır. 24,86 ha ÇED alanının 17,93 hektarının Ocak Alanı 1 ve 6,93 hektarı ise Ocak Alanı 2 oluşturmaktadır.

Projeye konu olan Ocak Alanı 1 ve Ocak Alanı 2 alanlarında bitkisel toprak sıyırma işlemleri gerçekleştirilecek olup, kazı yöntemiyle kaldırılacak nebati toprak 11.02.2013 tarih ve 2872 sayılı ÇED Olumlu kararına esas belirlenen toprak depolama alanında depolanacaktır. Ocak alanları üzerinde ortalama 20 cm kalınlığında nebati toprağın bulunduğu görülmüştür. Proje kapsamında toplamda 79.552 ton bitkisel toprak sıyrılacaktır.

Haber:Karadenizİsyandadır
19.11.2018

Diğer Yazılar